De Blauwe Schuyt

vrolijke muziek uit de middeleeuwen

          Willem Gerritsen


          


          Studeerde eerst voor leraar basisonderwijs en daarna op het conservatorium. Hij behaalde zijn master op trombone. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is leermeester van de stadspijpers van 's-Hertogenbosch.

          Willem is verantwoordelijk voor het repertoire, maakt  arrangementen en bouwde vele instrumenten voor de Blauwe Schuyt.  Alle opnames op deze site verzorgde hij ook. 


          Bij de Blauwe Schuyt speelt hij de blaasinstrumenten , portatief, tokkelinstrumenten, slagwerk en zingt.

Inge IJpelaar


Studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar ze in 1993 cum laude afstudeerde op dwarsfluit. Later ontwikkelde ze een voorliefde voor Ierse muziek en heeft ze zich hierin gespecialiseerd. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze verschillende muziekstijlen en instrumenten beheerst. Inge heeft met Willem een eigen lespraktijk:

Muziekpraktijk Maaspoort

Inge speelt in verschillende professionele folkbands maar ook klassiek als orkestmusicus of solist in binnen en -buitenland. Bij de blauwe Schuyt speelt Inge allerlei  fluiten, doedelzak en diverse snaarinstrumenten en bekwaamt zich op de draailier.