www.middeleeuwsemuziek.nl

De Blauwe Schuyt

Wie is Willem


Willem Gerritsen haalde zijn akte voor leraar basisschool. Daarna studeerde hij aan de conservatoria van Tilburg en Arnhem, waar hij afstudeerde voor docerend en uitvoerend musicus op trombone. Al tijdens zijn studie speelde hij in Nederlandse symfonieorkesten als invaller.

Hij gaf les op onder andere de muziekschool van ’s-Hertogenboschosch en aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. 

Later is hij zich gaan specialiseren op het spelen van oude muziek op historische trombones en speelde bij onderandere het Comattimento consort, het Huelgas Ensemble, Ensemble Matheus in Frankrijk en bij het Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Willem is nog regelmatig op het concertpodium te vinden.

Als leermeester bij de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch leidt hij dit ensemble voor muziek uit de renaissance. 

Met zijn echtgenote Ineke Merkelbach initieerden ze de Blauwe Schuyt in 1996. Samen kochten ze middeleeuwse instrumenten maakten er een aantal zelf en gingen daar op spelen. Na het overlijden van Ineke kwam Inge IJpelaar de Blauwe Schuyt versterken. Sedert september 2022 speelt Willem solo.De Blauwe Schuyt is ook de naam van mijn bedrijf waarin ik al mijn professionele activiteiten heb ondergebracht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ’s-Hertogenbosch nr. 6036562, BTW nr. NL001305026B84.